Grzybowa zupa z grzankami

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
grzyby suszone 8 sztuk
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr2 opakowania
cebula posiekana1 sztuka
bagietka - kromki4 sztuki
pieczarki6 sztuk
ser żółty starty 2 łyżki
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby namocz w gorącej wodzie (200 ml), następnie odcedź i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw.
Krok 2
W garnku przesmaż połowę cebuli, dodaj pokrojone grzyby. Wlej 500 ml wody oraz wywar z moczenia grzybów.
Krok 3
Żeby zupa miała pełny, grzybowy smak do garnka wsyp zawartość opakowań Knorr, rozmieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 8 minut.
Krok 4
Pieczarki pokrój w ósemki i przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej patelni, dopraw do smaku. Następnie nałóż na kromki pieczywa, posyp startym serem i zapiecz w nagrzanym piekarniku. Gotową zupę udekoruj listkami ziół i podawaj z pieczarkowymi grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl