Grzybowa zupa z grzankami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • grzyby suszone - 8 sztuk
  • Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr - 2 opakowania
  • cebula posiekana - 1 sztuka
  • bagietka - kromki - 4 sztuki
  • pieczarki - 6 sztuk
  • ser żółty starty - 2 łyżki
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz w gorącej wodzie (200 ml), następnie odcedź i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw.
  2. W garnku przesmaż połowę cebuli, dodaj pokrojone grzyby. Wlej 500 ml wody oraz wywar z moczenia grzybów.
  3. Żeby zupa miała pełny, grzybowy smak do garnka wsyp zawartość opakowań Knorr, rozmieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 8 minut.
  4. Pieczarki pokrój w ósemki i przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej patelni, dopraw do smaku. Następnie nałóż na kromki pieczywa, posyp startym serem i zapiecz w nagrzanym piekarniku. Gotową zupę udekoruj listkami ziół i podawaj z pieczarkowymi grzankami.