Grzybowe burgery z dipem

8


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
boczniaki250 gramów
pieczarki250 gramów
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr2 łyżki
cebulka dymka3 sztuki
ząbek czosnku2 sztuki
olej3 łyżki
jajko1 sztuka
bułka tarta50 gramów
jogurt naturalny250 gramów
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
cytryna0.5 sztuk
rukiew wodna50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie grzyby pokrój w drobną kostkę. Cebulę dymkę w plasterki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Grzyby smaż na patelni z olejem. Dodaj czosnek oraz dymkę i całość smaż aż nabierze dobrze rumianego koloru i cały płyn wyparuje.
Krok 3
Przełóż grzyby do miski, poczekaj aż lekko ostygną, dodaj jajko, przyprawę Knorr oraz bułkę tartą. Wymieszaj.
Krok 4
Z masy uformuj w dłoniach 12 mały burgerów. Smaż po 5 minut z każdej strony.
Krok 5
Przygotuj dip. Wyciśnij sok z cytryny. Połącz jogurt z cytryną oraz sosem sałatkowym Knorr. Burgery podawaj z dipem udekorowane listkami rukwi wodnej.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl