Grzybowy barszcz

10


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
włoszczyzna0.5 pęczków
suszone grzyby10 gramów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
świeży koperek0.5 pęczków
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 ziarna
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
woda1.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.
Krok 2
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Po około 20 minutach przecedź warzywny bulion i przelej go do drugiego garnka.
Krok 3
Grzyby pokrój w cienkie paseczki i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Dorzuć też kostkę Bulionu grzybowego Knorr i gotuj wszystko jeszcze przez około 15 minut.
Krok 4
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Na końcu dodaj posiekany koperek i dopraw barszcz pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl