Grzybowy barszcz
  • 60 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 opakowanie
  • włoszczyzna - 0.5 pęczków
  • suszone grzyby - 10 gramów
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
  • świeży koperek - 0.5 pęczków
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • woda - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.
  2. Rozdrobnij włoszczyznę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Po około 20 minutach przecedź warzywny bulion i przelej go do drugiego garnka.
  3. Grzyby pokrój w cienkie paseczki i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Dorzuć też kostkę Bulionu grzybowego Knorr i gotuj wszystko jeszcze przez około 15 minut.
  4. Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
  5. Na końcu dodaj posiekany koperek i dopraw barszcz pieprzem.