Grzybowy barszcz

11


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr1 opakowanie
włoszczyzna0.5 pęczków
suszone grzyby10 gramów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
świeży koperek0.5 pęczków
liść laurowy2 sztuki
ziele angielskie4 ziarna
pieprz czarny mielony1 szczypta
woda1.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Przed przygotowaniem barszczu namocz grzyby.
Krok 2
Rozdrobnij włoszczyznę, zalej 1,5 l wody i zagotuj. Po około 20 minutach przecedź warzywny bulion i przelej go do drugiego garnka.
Krok 3
Grzyby pokrój w cienkie paseczki i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Dorzuć też kostkę Bulionu grzybowego Knorr i gotuj wszystko jeszcze przez około 15 minut.
Krok 4
Następnie dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Na końcu dodaj posiekany koperek i dopraw barszcz pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl