Grzyby duszone w śmietanie

64


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
prawdziwki lub podgrzybki 30 dekagramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
rozgnieciony ząbek czosnku1 sztuka
śmietana 18%1 szklanka
pieprz
sól1 szczypta
masło5 dekagramów
woda- wrzątek1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść grzyby, dokładnie opłucz i osącz.
Krok 2
Pokrój duże grzyby w paski, natomiast małe pozostaw w całości.
Krok 3
Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 4
Dodaj rozgnieciony czosnek, grzyby, sól oraz pieprz.
Krok 5
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w szklance wrzącej wody, następnie zalej nim grzyby i duś około 30 minut.
Krok 6
Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze przez 3–4 minuty. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne).
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl