Guacamole, czyli meksykański dip

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • mały pomidor - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • sól - 1 szczypta
  • kminek - 1 szczypta
  • awokado - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • mielona kolendra - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę.
  2. Pomidora sparz i obierz ze skórki.
  3. Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki.
  4. Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami.
  5. Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos.