|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
awokado | 1 sztuka | |
kminek | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
sok z cytryny | 3 łyżki | |
papryczka chili | 1 sztuka | |
mały pomidor | 1 sztuka | |
mielona kolendra | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę. |
Krok 2 |
Pomidora sparz i obierz ze skórki. |
Krok 3 |
Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki. |
Krok 4 |
Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami. |
Krok 5 |
Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos. |
Autor: pasibrzuch |