Guacamole, czyli meksykański dip

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
awokado1 sztuka
kminek1 szczypta
sól1 szczypta
natka pietruszki0.5 pęczków
sok z cytryny3 łyżki
papryczka chili1 sztuka
mały pomidor1 sztuka
mielona kolendra1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę.
Krok 2
Pomidora sparz i obierz ze skórki.
Krok 3
Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami.
Krok 5
Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl