| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| awokado | 1 sztuka | |
| kminek | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| sok z cytryny | 3 łyżki | |
| papryczka chili | 1 sztuka | |
| mały pomidor | 1 sztuka | |
| mielona kolendra | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę. |
| Krok 2 |
| Pomidora sparz i obierz ze skórki. |
| Krok 3 |
| Papryczkę oczyść z nasion, cebulę pokrój na ćwiartki. |
| Krok 4 |
| Podane składniki zmiksuj, po czym wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami. |
| Krok 5 |
| Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Serwuj z chipsami kukurydzianymi nachos. |
| Autor: pasibrzuch |