Przygotowanie |
Krok 1 |
Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem bulionetki drobiowej Knorr .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy |
Krok 2 |
Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy Przyprawa do mięs Knorr i pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu z gotowania udek ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu . |
Krok 3 |
Dodajemy rozrobiony w wodzie sos do pieczeni Knorr .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku . |