Gulasz drobiowy z pieczarkami

2


Łatwe


60 min.


5 os.

Składniki
pieczarki25 dekagramów
papryka marynowana5 sztuk
cebula1 sztuka
por1 sztuka
oliwa1 łyżka
mąka1 łyżka
śmietana 12% 3 łyżki
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem bulionetki drobiowej Knorr .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy
Krok 2
Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy Przyprawa do mięs Knorr i pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu z gotowania udek ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu .
Krok 3
Dodajemy rozrobiony w wodzie sos do pieczeni Knorr .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .
Autor: Ewa SidorPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl