Gulasz drobiowy z pieczarkami
  • 60 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczarki - 25 dekagramów
  • papryka marynowana - 5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżka
  • śmietana 12% - 3 łyżki
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem bulionetki drobiowej Knorr .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy
  2. Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy Przyprawa do mięs Knorr i pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu z gotowania udek ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu .
  3. Dodajemy rozrobiony w wodzie sos do pieczeni Knorr .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .