Gulasz drobiowy z pieczarkami i pietruszką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka bez kości - 4 sztuki
  • pieczarki - 300 gramów
  • Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietanka - 200 mililitrów
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 50 mililitrów
  • woda - 600 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Mięso i ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę w drobną kostkę, a pieczarki na pół.
  2. W szerokim rondlu podsmaż najpierw mięso, następnie cebulę i pieczarki.
  3. Wlej wodę, dodaj ziemniaki i duś powoli około 15 minut.
  4. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do gulaszu. Duś kolejne 10 minut i podawaj posypane świeżą natką pietruszki. Zamiast wody możesz do potrawy użyć domowego bulionu mięsnego lub warzywnego.