Gulasz drobiowy
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 8 sztuk
  • Fix Gulasz z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • kiełbasa - 150 gramów
  • marchew - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka - 1 łyżka
  • bulion - 700 mililitrów
  • Kminek z Polski Knorr - 1 szczypta
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • mąka - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Papryki, marchewkę, selera, cebulę oraz ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1,5 centymetra.
  2. Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie lekko oprósz mąką i smaż w szerokim rondlu lub patelni.
  3. Jak mięso nabierze rumianych kolorów dodaj marchewkę, selera i cebulę.
  4. Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż lekko się podsmażą. Dzięki temu ich aromat będzie bardziej wyrazisty.
  5. Fix Knorr wymieszaj z 700 mililitrami bulionu i wlej całość do pozostałych składnikach.
  6. Teraz dodaj paprykę, kiełbasę pokrojoną w plastry oraz ziemniaki. Całość duś, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i ziemniaki zmiękną, a gulasz zgęstnieje. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.