Przygotowanie |
Krok 1 |
Papryki, marchewkę, selera, cebulę oraz ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1,5 centymetra. |
Krok 2 |
Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie lekko oprósz mąką i smaż w szerokim rondlu lub patelni. |
Krok 3 |
Jak mięso nabierze rumianych kolorów dodaj marchewkę, selera i cebulę. |
Krok 4 |
Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż lekko się podsmażą. Dzięki temu ich aromat będzie bardziej wyrazisty. |
Krok 5 |
Fix Knorr wymieszaj z 700 mililitrami bulionu i wlej całość do pozostałych składnikach. |
Krok 6 |
Teraz dodaj paprykę, kiełbasę pokrojoną w plastry oraz ziemniaki. Całość duś, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i ziemniaki zmiękną, a gulasz zgęstnieje. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem. |