Gulasz góralski z kiszoną kapustą

21


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
baranina lub wieprzowina800 gramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
kiszona kapusta300 gramów
wędzona słonina lub boczek200 gramów
cebula1.5 sztuk
mąka2 łyżki
koncentrat pomidorowy2 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
papryka słodka1 łyżeczka
liść laurowy2 sztuki
ziele angielskie3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, kapustę przepłucz pod bieżąca wodą, a następnie posiekaj.
Krok 2
Słoninę pokrój w drobną kostkę, przesmaż w garnku aż wytopi się tłuszcz. Na gorącym tłuszczu przesmaż pokrojone w kostkę cebule a następnie przesmaż mięso oprószone mąką oraz słodką papryką. Całość smaż chwilę.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, a następnie kapustę. Całość zalej 500 ml zimnej wody. Dodaj liście laurowe, ziarna ziela i czarnego pieprzu oraz żeby danie miało pełen smak kostkę rosołową wołową Knorr. Całość duś na wolnym ogniu około 40 minut aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Podawaj z posypaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl