Gulasz grzybowy

3


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
mieszane grzyby500 gramów
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr1 opakowanie
makaron fusilli (świderki)250 gramów
czosnek 10 gramów
krojone pomidory z puszki400 gramów
starty parmezan25 gramów
świeży szpinak300 gramów
oliwa60 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść grzyby i pokrój w duże kawałki. Rozgrzej oliwę w dużym garnku i smaż grzyby, aż będą rumiane.
Krok 2
Dodaj posiekany czosnek oraz pomidory z puszki.
Krok 3
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź tak, aby zachować 200 ml wody z gotowania makaronu.
Krok 4
Do pomidorów dodaj makaron oraz 200 ml wody z gotowania.
Krok 5
Dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Zdejmij z ognia. Dodaj listki umytego szpinaku. Delikatnie wymieszaj. Od razu podawaj z startym parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl