Gulasz grzybowy
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mieszane grzyby - 500 gramów
  • czosnek - 10 gramów
  • krojone pomidory z puszki - 400 gramów
  • makaron fusilli (świderki) - 250 gramów
  • starty parmezan - 25 gramów
  • świeży szpinak - 300 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa - 60 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść grzyby i pokrój w duże kawałki. Rozgrzej oliwę w dużym garnku i smaż grzyby, aż będą rumiane.
  2. Dodaj posiekany czosnek oraz pomidory z puszki.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź tak, aby zachować 200 ml wody z gotowania makaronu.
  4. Do pomidorów dodaj makaron oraz 200 ml wody z gotowania.
  5. Dodaj Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr i dokładnie wymieszaj. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
  6. Zdejmij z ognia. Dodaj listki umytego szpinaku. Delikatnie wymieszaj. Od razu podawaj z startym parmezanem.