Gulasz Gumbo z kurczakiem i krewetkami

8


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
podudzia z kurczaka bez kości300 gramów
krewetki100 gramów
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr1 opakowanie
bulion warzywny500 mililitrów
kiełbasa zwyczajna100 gramów
cebula1 sztuka
mały seler1 sztuka
pomidory krojone z puszki400 gramów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Chili z Indii Knorr1 szczypta
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
natka pietruszki1 pęczek
świeży tymianek2 sztuki
sos Worcester do smaku1 łyżka
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, krewetki obierz i umyj. Kiełbasę pokrój w krążki, selera oraz cebulę w kostkę. Zioła posiekaj.
Krok 2
W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę, dodaj kurczaka i kiełbasę. Smaż chwilę razem.
Krok 3
Dodaj następnie krewetki, selera oraz przyprawy: liście, ziele, pieprz oraz chilli. Do garnka wlej pomidory i duś razem 2-3 minuty.
Krok 4
Następnie wlej bulion i dodaj Gulasz Knorr. Dokładnie wymieszaj, zmniejsz ogień i gotuj 15-20 minut.
Krok 5
Na koniec dodaj pokrojoną natkę, listki tymianku oraz sos Worcester. Gotowy gulasz podawaj z pełnoziarnistym pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl