Gulasz gyros z indyka
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udziec z indyka, bez skóry i kości - 750 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • mała ostra papryczka - 1 sztuka
  • masło klarowane - 3 łyżki
  • Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr - 1 sztuka
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1.5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki. Cebulę, czosnek i papryczkę oczyść, pokrój wszystko drobno.
  2. W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło, wrzuć kawałki mięsa i smaż aż lekko się zrumieni. Dodaj cebulę, czosnek i papryczkę, smaż dalej na silnym ogniu prze kilka minut, mieszaj.
  3. Wlej ok. 1 szklanki gorącej wody i dosyp Fix Knorr. Duś całość ok. 45 - 60 minut aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać sos pieczeniowy, wymieszaj dokładnie i zagotuj .