Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w grubą kostkę, oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor. |
Krok 2 |
Boczek, kiełbasę, cebulę oraz grzyby pokrój w podobnej wielkości kostkę jak mięso i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodając chwilę później koncentrat pomidorowy. |
Krok 3 |
Mięso przełóż do garnka, dodaj pozostałe przesmażone składniki. Całość zalej winem i dodaj rozgniecione owoce jałowca oraz śliwki. Gotuj 5 minut. |
Krok 4 |
Do garnka wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. |
Krok 5 |
Gotowy gulasz wyjmij z garnka łyżką cedzakową i przełóż do naczynia żaroodpornego. |
Krok 6 |
300 ml wywaru z duszenia mięsa wystudź, a następnie rozmieszaj z zawartością opakowania Knorr. Sos zagotuj. |
Krok 7 |
Gotowy sos wlej do naczynia z mięsem. Całość przykryj płatem ciasta i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj 15-20 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą. |