| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w grubą kostkę, oprósz mąką i obsmaż na złoty kolor. |
| Krok 2 |
| Boczek, kiełbasę, cebulę oraz grzyby pokrój w podobnej wielkości kostkę jak mięso i przesmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodając chwilę później koncentrat pomidorowy. |
| Krok 3 |
| Mięso przełóż do garnka, dodaj pozostałe przesmażone składniki. Całość zalej winem i dodaj rozgniecione owoce jałowca oraz śliwki. Gotuj 5 minut. |
| Krok 4 |
| Do garnka wlej bulion i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. |
| Krok 5 |
| Gotowy gulasz wyjmij z garnka łyżką cedzakową i przełóż do naczynia żaroodpornego. |
| Krok 6 |
| 300 ml wywaru z duszenia mięsa wystudź, a następnie rozmieszaj z zawartością opakowania Knorr. Sos zagotuj. |
| Krok 7 |
| Gotowy sos wlej do naczynia z mięsem. Całość przykryj płatem ciasta i posmaruj rozkłóconym jajkiem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj 15-20 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą. |