Gulasz myśliwski
  • 60 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • Wieprzowina bez kości (np. łopatka) - 1 kilogram
  • olej - 4 łyżki
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • cebula - 2 sztuki
  • pieczarki - 200 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • rosół - 0.5 litrów
  • ogórek kwaszony - 10 dekagramów
  • Rozgniecione ziarno jałowca - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Opłukane mięso pokrój w kawałki, posyp mąką. Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę, pieczarki w cząstki.
  2. Rozgrzej tłuszcz w rondlu i obsmaż kawałki mięsa, następnie dodaj cebulę, czosnek i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane.
  3. Obsmażone mięso zalej rosołem i duś pod przykryciem około 20 minut.
  4. Fix Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i dodaj do gulaszu.
  5. Gdy mięso będzie miękkie dodaj koncentrat, ogórki pokrojone w kostkę i ziarno jałowca. Duś, aż smaki się połączą i sos zgęstnieje. Doskonale smakuje z kaszą.