PRZEPISY.PL

Nasz gulasz węgierski to wyśmienite jednogarnkowe danie z wołowiny, z dodatkiem boczku, ziemniaków i aromatycznych przypraw. Pycha.

Gulasz po węgiersku - autor: przepisy.pl

Gulasz po węgiersku

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
41
osób dodało do Mniamlisty
41
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wołowina600 gr
  • boczek wędzony300 gr
  • woda1 l
  • ziemniaki300 gr
  • cebula300 gr
  • mąka pszenna80 gr
  • ząbki czosnku2 szt
Gulasz po węgiersku – krok 1

Krok 1

Podsmaż boczek w garnku o szerokim dnie, do momentu, gdy tłuszcz się wysmaży. Następnie przez około 5 minut smaż cebulę, ciągle mieszając.
Gulasz po węgiersku – krok 2

Krok 2

Dodaj mięso i smaż do momentu, kiedy zacznie skwierczeć, co oznacza, że soki odparowały, dodaj słodką paprykę a następnie wszystko podsyp mąką, dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która nada daniu wyrazisty smak, pokruszony kminek i pozostałe przyprawy.
Gulasz po węgiersku – krok 3

Krok 3

Zalej 700 ml wody, po czym dodaj pokrojone ziemniaki.
Gulasz po węgiersku – krok 4

Krok 4

Gulasz duś około 40 minut pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie zupełnie miękkie.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

345
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
811
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
1119
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
95
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe