Przygotowanie |
Krok 1 |
Udziec wołowy umyj i osusz, następnie pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i obsmaż na nim mięso. Następnie mięso przełóż do garnka, dodaj wodę, listek laurowy, ziele angielskie i duś na małym ogniu. Na tej samej patelni zrumień cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj pozostałe warzywa pokrojone w grubą kostkę. Zrumienione warzywa dodaj do podduszonego mięsa. Pod koniec, jak mięso jest już miękkie dodaj koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki.
|
Krok 2 |
Przygotuj surówkę: kapustę drobno posiekaj, dodaj jabłko i marchewkę utartą na tarce i cebulę pokrojoną w kostkę. Surówkę wymieszaj z olejem lnianym.
|
Krok 3 |
Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po przestudzeniu wymieszaj z Florą ProActiv.
|
Krok 4 |
Gulasz węgierski podawaj z kaszą pęczak, surówką z kiszonej kapusty oraz szklanką soku jabłkowego.
|