Gulasz po węgiersku na winie
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe łopatka - 500 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • ziemniaki średniej wielkości - 3 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • czerwone wino - 200 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min.
  3. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  4. Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min.
  5. Podawaj z pieczywem ciemnym.