| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso wołowe łopatka | 500 gramów | |
| Rosół wołowy Knorr | 3 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 2 sztuki | |
| ziemniaki średniej wielkości | 3 sztuki | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| czerwone wino | 200 mililitrów | |
| woda | 300 mililitrów | |
| kminek | 1 łyżeczka | |
| tymianek suszony | 1 łyżeczka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| olej do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj. |
| Krok 2 |
| Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min. |
| Krok 3 |
| Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. |
| Krok 4 |
| Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min. |
| Krok 5 |
| Podawaj z pieczywem ciemnym. |
| Autor: przepisy.pl |