Gulasz po węgiersku na winie

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe łopatka500 gramów
Rosół wołowy Knorr3 sztuki
cebula2 sztuki
papryka czerwona2 sztuki
ziemniaki średniej wielkości3 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
czerwone wino200 mililitrów
woda300 mililitrów
kminek1 łyżeczka
tymianek suszony1 łyżeczka
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min.
Krok 3
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min.
Krok 5
Podawaj z pieczywem ciemnym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl