|
Składniki | ||
mięso wołowe łopatka | 500 gramów | |
Rosół wołowy Knorr | 3 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
papryka czerwona | 2 sztuki | |
ziemniaki średniej wielkości | 3 sztuki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
czerwone wino | 200 mililitrów | |
woda | 300 mililitrów | |
kminek | 1 łyżeczka | |
tymianek suszony | 1 łyżeczka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
olej do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodaj wina i odparuj. |
Krok 2 |
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż i dodaj do mięsa podlewając wodą i doprawiając kostkami Knorr, gotuj na małym ogniu 20 min. |
Krok 3 |
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. |
Krok 4 |
Do mięsa dodaj paprykę, ziemniaki, kminek i tymianek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś, aż mięso będzie miękkie ok 40 min. |
Krok 5 |
Podawaj z pieczywem ciemnym. |
Autor: przepisy.pl |