Gulasz rybny z dorsza
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • biała ryba np. dorsz - 200 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • łosoś - 200 gramów
  • mule - 200 gramów
  • krewetki - 10 sztuk
  • szalotki - 10 sztuk
  • pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
  • kapary - 2 łyżki
  • ostra papryka - 1 sztuka
  • świeża natka pietruszki - 1 łyżka
  • świeży tymianek - 1 łyżka
  • świeże oregano - 1 łyżka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej Ramie podsmaż posiekany czosnek, chilli oraz przekrojone na pół cebulki. Wrzuć mule i wszystko razem smaż chwilę.
  2. Następnie zalej pomidorami z puszki, dodaj kapary i Knorr Naturalnie smaczne oraz pół szklanki wody. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do powstałego w ten sposób sosu dodaj pokrojoną w grubą kostkę rybę oraz krewetki Gulasz gotuj około 5 minut pod przykryciem.
  4. Gotowy gulasz dopraw najlepiej świeżo posiekanymi ziołami.