Gulasz warzywny
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 3 sztuki
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • korniszony - 5 sztuk
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Czosnek posiekaj.
  2. Zacznij smażyć czosnek, potem cebulę i w końcu wszystkie warzywa. Smaż, aż zrobią się lekko rumiane.
  3. Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.
  4. Gotuj wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojony ogórek. Jeśli wolisz potrawy mięsne, możesz do gulaszu dodać np. kiełbasę.