Gulasz warzywny z fasolą

Składniki:

  • czerwona fasola puszka - 1 sztuka
  • Sos do Spaghetti Bolognese Knorr - 1 sztuka
  • pieczarki - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • papryka - 1 łyżeczka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę odcedź z zalewy. Cebule i czosnek posiekaj, papryki i ziemniaki pokrój w drobną kostkę, pieczarki pokrój w plastry.
  2. Olej rozgrzej, zaszklij cebulę i dodaj czosnek. Dodaj po kilku minutach pieczarki i paprykę, podsmaż na dużym ogniu. Ciągle mieszaj.
  3. Dodaj ziemniaki. dopraw ziołami prowansalskimi i papryką. duś ok 15 min.
  4. zalej Sosem w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr.
  5. dodaj opłukaną czerwoną fasolę, zagotuj i podawaj.