Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udziec wołowy - 400 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • fasolka szparagowa zielona - 200 gramów
  • woda - 0.5 litrów
  • cebula - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 0.5 łyżeczek
  • Kminek z Polski Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę, posyp pieprzem i kminkiem. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
  2. Dodaj cebule pokrojone w kostkę i przesmaż. Wlej 0,5 l ciepłej wody.
  3. Do gulaszu dodaj Fix Gulasz Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj fasolkę i duś jeszcze 15 minut.