Gulasz węgierski z ziemniakami

424


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe600 gramów
papryka czerwona2 sztuki
papryka zielona2 sztuki
cebula2 sztuki
ziemniaki4 sztuki
marchewki2 sztuki
olej rzepakowy 50 mililitrów
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr2 łyżki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr1 sztuka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
koncentrat pomidorowy2 łyżki
Kminek z Polski Knorr1 łyżka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę około 1 cm grubości, cebule, paprykę, marchewkę i ziemniaki pokrój w mniejszą kostkę około 0,5 cm.
Krok 2
W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim mięso. przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż warzywa, dodaj na powrót mięso.
Krok 3
Do garnka dodaj paprykę kminek, majeranek, pieprz, smaż chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż kolejną minutę. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, dodaj około 600 ml wody doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl