Gulasz węgierski z ziemniakami

485


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe600 gramów
papryka czerwona2 sztuki
papryka zielona2 sztuki
cebula2 sztuki
ziemniaki4 sztuki
marchewki2 sztuki
olej rzepakowy 50 mililitrów
papryka słodka2 łyżki
ziele angielskie3 sztuki
liść laurowy1 sztuka
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
koncentrat pomidorowy2 łyżki
kminek1 łyżka
majeranek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę około 1 cm grubości, oprósz przyprawą Knorr do mięsa, cebule, paprykę, marchewkę i ziemniaki pokrój w mniejszą kostkę około 0,5 cm.
Krok 2
W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim mięso. przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż warzywa, dodaj na powrót mięso.
Krok 3
Do garnka dodaj paprykę kminek, majeranek, pieprz, smaż chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż kolejną minutę. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, dodaj około 600 ml wody doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl