Gulasz węgierski z ziołami

Składniki:

  • mięso wołowe gulaszowe - 500 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • papryka mix - 3 sztuki
  • cebula czerwona - 150 gramów
  • pomidory pelati - 1 opakowanie
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • tymianek - 2 sztuki
  • oregano - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • świeży rozmaryn - 2 sztuki
  • woda - 300 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Przesmaż mięso, dodaj pomidory pelati i posiekane zioła, duś 10 min. Podlej wodą i duś kolejne 10 min.
  2. Warzywa oczyść i umyj, paprykę i cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek posiekaj.
  3. Przesmaż warzywa zaczynając od cebuli , dodaj do gulaszu razem z Fixem Knorr i obranymi i pokrojonymi w kostkę pomidorami. Duś do zmięknięcia mięsa ok 40 min.
  4. Podawaj na ciepłym talerzu.