Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
łopatka wieprzowa800 gramów
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr1 sztuka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
ziemniaki4 sztuki
śmietana200 mililitrów
papryka2 sztuki
cebula1 sztuka
kminek1 szczypta
czosnek ząbki 2 sztuki
natka pietruszki0.5 pęczków
pieprz do smaku
papryka ostra
Przygotowanie
Krok 1
Łopatkę pokrój w kostkę. cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Cebulę i czosnek zeszklij na tłuszczu, dodaj mięso i przesmaż.
Krok 3
Dodaj pokrojone w cienkie paski papryki i smaż 3 minuty. Całość dopraw mieloną papryką, pieprzem i kminkiem. Przełóż do rondla.
Krok 4
Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz ze śmietana i 150 ml wody.
Krok 5
Mięso zalej fixem i duś do miękkości. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu 10 minut. Gulasz oprósz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z plackami ziemniaczanymi, ewentualnie z chlebem.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl