| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Łopatkę pokrój w kostkę. cebulę i czosnek posiekaj. | 
| Krok 2 | 
| Cebulę i czosnek zeszklij na tłuszczu, dodaj mięso i przesmaż.
 | 
| Krok 3 | 
| Dodaj pokrojone w cienkie paski papryki i smaż 3 minuty. Całość dopraw mieloną papryką,  pieprzem i kminkiem. Przełóż do rondla.
 | 
| Krok 4 | 
| Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz ze śmietana i 150 ml wody.  
 | 
| Krok 5 | 
| Mięso zalej fixem i duś do miękkości. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu 10 minut. Gulasz oprósz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z plackami ziemniaczanymi, ewentualnie z chlebem. 
 |