Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych

Składniki:

  • łopatka wieprzowa - 800 gramów
  • Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • śmietana - 200 mililitrów
  • papryka - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kminek - 1 szczypta
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra

Sposób przygotowania:

  1. Łopatkę pokrój w kostkę. cebulę i czosnek posiekaj.
  2. Cebulę i czosnek zeszklij na tłuszczu, dodaj mięso i przesmaż.
  3. Dodaj pokrojone w cienkie paski papryki i smaż 3 minuty. Całość dopraw mieloną papryką, pieprzem i kminkiem. Przełóż do rondla.
  4. Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz ze śmietana i 150 ml wody.
  5. Mięso zalej fixem i duś do miękkości. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu 10 minut. Gulasz oprósz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z plackami ziemniaczanymi, ewentualnie z chlebem.