Przygotowanie |
Krok 1 |
Łopatkę pokrój w kostkę. cebulę i czosnek posiekaj. |
Krok 2 |
Cebulę i czosnek zeszklij na tłuszczu, dodaj mięso i przesmaż.
|
Krok 3 |
Dodaj pokrojone w cienkie paski papryki i smaż 3 minuty. Całość dopraw mieloną papryką, pieprzem i kminkiem. Przełóż do rondla.
|
Krok 4 |
Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz ze śmietana i 150 ml wody.
|
Krok 5 |
Mięso zalej fixem i duś do miękkości. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu 10 minut. Gulasz oprósz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z plackami ziemniaczanymi, ewentualnie z chlebem.
|