Gulasz wieprzowy pikantny
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łopatka wieprzowa bez kości - 600 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryczka chili - 2 sztuki
  • pieczarki - 500 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • groszek mrożony - 0.5 opakowań
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Imbir z Nigerii Knorr - 1 łyżeczka
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w dużą kostkę i smaż w garnku lub rondlu z olejem, aż będzie lekko złociste.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i razem z posiekaną ostrą papryczką, dodaj do mięsa. Smaż kolejne 3 minuty.
  3. Kiedy cebula zmięknie, wlej wodę lub bulion tak, aby zakrył mięso. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, wymieszaj i duś około 10 minut.
  4. Pokrój pieczarki w cząstki, a paprykę w mniejsze kawałki. Dodaj do gulaszu i całość duś, aż wszystkie składniki zmiękną.
  5. Na końcu dodaj groszek, paprykę mieloną oraz imbir. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz przygotować gulasz bez papryczki chili.