Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w dużą kostkę i smaż w garnku lub rondlu z olejem, aż będzie lekko złociste.
|
Krok 2 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i razem z posiekaną ostrą papryczką, dodaj do mięsa. Smaż kolejne 3 minuty.
|
Krok 3 |
Kiedy cebula zmięknie, wlej wodę lub bulion tak, aby zakrył mięso. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, wymieszaj i duś około 10 minut.
|
Krok 4 |
Pokrój pieczarki w cząstki, a paprykę w mniejsze kawałki. Dodaj do gulaszu i całość duś, aż wszystkie składniki zmiękną.
|
Krok 5 |
Na końcu dodaj groszek, paprykę mieloną oraz imbir. Gotuj jeszcze 5 minut.
Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz przygotować gulasz bez papryczki chili.
|