Gulasz wieprzowy pikantny

46


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
łopatka wieprzowa bez kości600 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
papryka zielona1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryczka chili2 sztuki
pieczarki500 gramów
cebula1 sztuka
groszek mrożony0.5 opakowań
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżeczka
imbir suszony1 łyżeczka
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę i smaż w garnku lub rondlu z olejem, aż będzie lekko złociste.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i razem z posiekaną ostrą papryczką, dodaj do mięsa. Smaż kolejne 3 minuty.
Krok 3
Kiedy cebula zmięknie, wlej wodę lub bulion tak, aby zakrył mięso. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, wymieszaj i duś około 10 minut.
Krok 4
Pokrój pieczarki w cząstki, a paprykę w mniejsze kawałki. Dodaj do gulaszu i całość duś, aż wszystkie składniki zmiękną.
Krok 5
Na końcu dodaj groszek, paprykę mieloną oraz imbir. Gotuj jeszcze 5 minut. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz przygotować gulasz bez papryczki chili.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl