| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w dużą kostkę i smaż w garnku lub rondlu z olejem, aż będzie lekko złociste.
|
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w drobną kostkę i razem z posiekaną ostrą papryczką, dodaj do mięsa. Smaż kolejne 3 minuty.
|
| Krok 3 |
| Kiedy cebula zmięknie, wlej wodę lub bulion tak, aby zakrył mięso. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, wymieszaj i duś około 10 minut.
|
| Krok 4 |
| Pokrój pieczarki w cząstki, a paprykę w mniejsze kawałki. Dodaj do gulaszu i całość duś, aż wszystkie składniki zmiękną.
|
| Krok 5 |
| Na końcu dodaj groszek, paprykę mieloną oraz imbir. Gotuj jeszcze 5 minut.
Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, możesz przygotować gulasz bez papryczki chili.
|