Gulasz wieprzowy po myśliwsku

28


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wieprzowe500 gramów
kiełbasa wędzona100 gramów
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
koncentrat pomidorowy2 łyżki
ogórki kiszone2 sztuki
suszone grzyby30 gramów
mąka pszenna50 gramów
majeranek1 łyżka
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
ziele angielskie2 sztuki
liść laurowy2 sztuki
pieprz czarny ziarnisty4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm na 2 cm. Oprósz przyprawą do mięsa Knorr oraz mąką.
Krok 2
Mięso do gulaszu myśliwskiego zrumień w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Całość smaż 3 minuty.
Krok 3
Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz wcześniej namoczone grzyby. Całość zalej 700 ml wody i zagotuj.
Krok 4
Następnie dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Gotowy gulasz myśliwski podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl