Gulasz wieprzowy po myśliwsku
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wieprzowe - 500 gramów
  • kiełbasa wędzona - 100 gramów
  • Sos do pieczeni ciemny Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • ogórki kiszone - 2 sztuki
  • suszone grzyby - 30 gramów
  • mąka pszenna - 50 gramów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm na 2 cm. Oprósz przyprawą do mięsa Knorr oraz mąką.
  2. Mięso zrumień w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Całość smaż 3 minuty.
  3. Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz wcześniej namoczone grzyby. Całość zalej 700 ml wody i zagotuj.
  4. Następnie dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Gotowe danie podawaj z kaszą.