Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm na 2 cm. Oprósz przyprawą do mięsa Knorr oraz mąką. |
Krok 2 |
Mięso do gulaszu myśliwskiego zrumień w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek oraz pokrojoną w pół plastry kiełbasę. Całość smaż 3 minuty. |
Krok 3 |
Dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ogórki oraz wcześniej namoczone grzyby. Całość zalej 700 ml wody i zagotuj. |
Krok 4 |
Następnie dodaj ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, który podkreśli bogaty smak potrawy. Zmniejsz ogień i gotuj 30 minut. Gotowy gulasz myśliwski podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym. |