Gulasz wieprzowy po myśliwsku

6


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
wieprzowina pokrojona w kostkę500 gramów
tłusty boczek pokrojony w kostkę250 gramów
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 sztuka
pieczarki400 gramów
ziarno jałowca2 sztuki
posiekana natka pietruszki2 łyżki
olej słonecznikowy2 łyżki
woda0.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść pieczarki i pokrój je w plasterki.
Krok 2
Wytop boczek na gorącym oleju (na średnim ogniu), dodaj pieczarki, podsmaż je, po czym wyjmij. W pozostałym tłuszczu podsmaż mięso.
Krok 3
Dolej 0,5 litra (500 mililitrów) ciepłej wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i wsyp zawartość torebki Fix Knorr, następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Duś mięso na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Dodaj do gotowego gulaszu pieczarki i skwarki - całość podgrzej. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 5
Posyp natką pietruszki i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl