Gulasz wieprzowy po myśliwsku
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • wieprzowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • tłusty boczek pokrojony w kostkę - 250 gramów
  • Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr - 1 sztuka
  • pieczarki - 400 gramów
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki
  • woda - 0.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść pieczarki i pokrój je w plasterki.
  2. Wytop boczek na gorącym oleju (na średnim ogniu), dodaj pieczarki, podsmaż je, po czym wyjmij. W pozostałym tłuszczu podsmaż mięso.
  3. Dolej 0,5 litra (500 mililitrów) ciepłej wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i wsyp zawartość torebki Fix Knorr, następnie dokładnie wymieszaj.
  4. Duś mięso na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Dodaj do gotowego gulaszu pieczarki i skwarki - całość podgrzej. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  5. Posyp natką pietruszki i podawaj.