|
Składniki | ||
mięso wieprzowe | 600 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
cebula | 1 sztuka | |
liść laurowy | 3 sztuki | |
ziele angielskie | 3 sztuki | |
woda | 1 litr | |
papryka słodka | 1 łyżeczka | |
papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżeczka | |
śmietana | 1 łyżka | |
majeranek | 1 łyżka | |
olej | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, pokrój w kostkę 2x2cm, w garnku rozgrzej mocno olej i podsmaż mięso. |
Krok 2 |
Dodaj pokrojoną w grubą kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz papryki w proszku |
Krok 3 |
Wymieszaj Fix gulasz Knorr z wodą i dodaj do mięsa, duś całość ok. 1 godziny. |
Krok 4 |
Jak mięso zmięknie dodaj śmietanę i majeranek Gotuj jeszcze ok. 5 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym. |
Autor: przepisy.pl |