Gulasz wieprzowy podstawowy

3


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mięso wieprzowe600 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
Liść laurowy z Turcji Knorr3 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
woda1 litr
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
śmietana1 łyżka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj, pokrój w kostkę 2x2cm, w garnku rozgrzej mocno olej i podsmaż mięso.
Krok 2
Dodaj pokrojoną w grubą kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz papryki w proszku
Krok 3
Wymieszaj Fix gulasz Knorr z wodą i dodaj do mięsa, duś całość ok. 1 godziny.
Krok 4
Jak mięso zmięknie dodaj śmietanę i majeranek Gotuj jeszcze ok. 5 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl