Gulasz wieprzowy podstawowy
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wieprzowe - 600 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 sztuki
  • woda - 1 litr
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • śmietana - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, pokrój w kostkę 2x2cm, w garnku rozgrzej mocno olej i podsmaż mięso.
  2. Dodaj pokrojoną w grubą kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz papryki w proszku
  3. Wymieszaj Fix gulasz Knorr z wodą i dodaj do mięsa, duś całość ok. 1 godziny.
  4. Jak mięso zmięknie dodaj śmietanę i majeranek Gotuj jeszcze ok. 5 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym.