Gulasz wieprzowy z boczkiem

Składniki:

  • szynka wieprzowa - 500 gramów
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 2 opakowania
  • cebula czerwona - 2 sztuki
  • olej - 3 łyżki
  • mąka - 2 łyżki
  • woda - 1 litr
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko w mące i obsmaż w garnku na rumiany kolor.
  2. Dodaj do mięsa wszystkie przyprawy i pozwól aby również chwilę się podsmażyły.
  3. Boczek pokrój w kostkę i zrumień na patelni, cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę, po czym dodaj do boczku i zeszklij. Całość wrzuć do garnka z mięsem.
  4. Fix Strogonoff Knorr wymieszaj z wodą i wlej do garnka. Mieszaj do momentu wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 godziny.