Gulasz wieprzowy z majerankiem i śmietaną
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wieprzowe z łopatki lub karkówki - 500 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • cebula średnia - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 50 mililitrów
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • woda - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku na rozgrzanej Ramie smaż jak szef kuchni. Gdy się zarumieni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Smaż chwilę.
  2. Fix Knorr wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej do garnka.
  3. Gulasz gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Na koniec zapraw gulasz śmietaną. Gulasz będzie miał bardziej intensywny aromat, jeśli dodasz do niego odrobinę majeranku.