|
Składniki | ||
mięso wieprzowe z łopatki lub karkówki | 500 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
cebula średnia | 1 sztuka | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
olej | 50 mililitrów | |
śmietana 18% | 100 mililitrów | |
woda | 500 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Smaż chwilę. |
Krok 2 |
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej do garnka. |
Krok 3 |
Gulasz gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Na koniec zapraw gulasz śmietaną. Gulasz będzie miał bardziej intensywny aromat, jeśli dodasz do niego odrobinę majeranku. |
Autor: przepisy.pl |