mięso wieprzowe z łopatki lub karkówki - 500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
cebula średnia - 1 sztuka
czerwona papryka - 1 sztuka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 50 mililitrów
śmietana 18% - 100 mililitrów
woda - 500 mililitrów
Sposób przygotowania:
Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku na rozgrzanej Ramie smaż jak szef kuchni. Gdy się zarumieni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Smaż chwilę.
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej do garnka.
Gulasz gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Na koniec zapraw gulasz śmietaną.
Gulasz będzie miał bardziej intensywny aromat, jeśli dodasz do niego odrobinę majeranku.