| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso wieprzowe z łopatki lub karkówki | 500 gramów | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| cebula średnia | 1 sztuka | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| olej | 50 mililitrów | |
| śmietana 18% | 100 mililitrów | |
| woda | 500 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Smaż chwilę. |
| Krok 2 |
| Fix Knorr wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej do garnka. |
| Krok 3 |
| Gulasz gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Na koniec zapraw gulasz śmietaną. Gulasz będzie miał bardziej intensywny aromat, jeśli dodasz do niego odrobinę majeranku. |
| Autor: przepisy.pl |