Gulasz wieprzowy z majerankiem i śmietaną

12


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso wieprzowe z łopatki lub karkówki500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
cebula średnia 1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
olej50 mililitrów
śmietana 18%100 mililitrów
woda500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Smaż chwilę.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej do garnka.
Krok 3
Gulasz gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu około 30-40 minut, aż sos nieco zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie. Na koniec zapraw gulasz śmietaną. Gulasz będzie miał bardziej intensywny aromat, jeśli dodasz do niego odrobinę majeranku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl