PRZEPISY.PL

Gulasz wieprzowy z dodatkiem pieczarek w pysznym sosie z ziołami i przyprawami to smakowita propozycja na obiad lub kolację. A gotuje się właściwie sam. :)

Gulasz wieprzowy z pieczarkami - autor: Piotr Murawski

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
630
osób dodało do Mniamlisty
630
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • liść laurowy1 szt
  • ziele angielskie2 ziarna
  • śmietana 36%50 ml
  • mąka5 łyżek
  • oliwa5 łyżek
  • pieprz czarny1 szczypta
Gulasz wieprzowy z pieczarkami – krok 1

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w grubą kostkę. Następnie oprósz mąką, przesmaż na rozgrzanej oliwie i wyjmij z garnka.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami – krok 2

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i obsmaż w tym samym garnku. W tym czasie pokrój pieczarki na połówki lub ćwiartki i dodaj do cebuli – smaż razem na mocnym ogniu.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami – krok 3

Krok 3

Do garnka włóż ponownie mięso. Dodaj majeranek, listek oraz ziele i pozostałą mąkę.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami – krok 4

Krok 4

Całość dokładnie wymieszaj, zalej 1 l wrzącej wody i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która wydobycie bogaty smak dania. Mięso duś do momentu, gdy będzie miękkie, co jakiś czas mieszając. Gulasz dopraw do smaku, dodaj śmietanę. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

26
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
139
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
156
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
57
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe