Gulasz wołowy z kaszą gryczaną
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe gulaszowe - 500 gramów
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • Rosół wołowy Knorr - 3 sztuki
  • Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżka
  • cebula biała - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • woda - 1.5 litrów
  • seler naciowy - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 100 gramów
  • Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr - 3 łyżki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • pieprz do smaku - 1 szczypta
  • Oregano z Turcji Knorr - 5 gramów
  • kasza gryczana w torebce - 2 sztuki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę, posyp rozkruszoną połówką kostki Knorr. W garnku usmaż wołowinę na oleju na kolor brązowy, dolej 0,5 litra wody i duś do miękkości.
  2. Seler naciowy pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Podsmaż wszystko na patelni, dodając zioła i paprykę.
  3. Do mięsa dodaj warzywa i kostki Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Zagotuj.
  4. Dodaj zasmażkę Knorr, dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.
  5. Kaszę gryczaną ugotuj według uznania.