Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 600 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • woda - 500 mililitrów
  • cebula - 3 sztuki
  • pieczarki - 6 sztuk
  • olej - 20 mililitrów
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mąką oraz papryką i smaż na rozgrzanej patelni na złoto.
  2. Cebulę pokrój w półkrążki i dodaj do mięsa. Smaż chwilę.
  3. Wlej 500 ml wody, dodaj liść laurowy i kostkę Knorr.
  4. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i duś całość, aż wszystko będzie miękkie.
  5. Na końcu dodaj paprykę pokrojoną w kawałki i pieczarki w cząstki. Duś jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Gulasz doskonale smakuje również następnego dnia, dlatego możesz taki obiad przygotować od razu na dwa dni.