Gulasz wołowy z pęczakiem
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 400 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • pęczak - 200 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę, papryki oraz cebulę pokrój w dużą kostkę.
  2. W garnku rozgrzej olej, przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa. Wszystko smaż chwilę razem.
  3. Do garnka wlej 600 ml wody, zagotuj. Następnie wsyp Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
  4. Na 25 minut przed końcem do garnka z mięsem wsyp pęczak. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu. Gotowe danie podawaj z ogórkiem konserwowym.