|
Składniki | ||
udka z kurczaka bez kości | 500 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
białe wino | 200 mililitrów | |
mrożona marchewka z groszkiem | 1 szklanka | |
cebula | 1 sztuka | |
śmietana | 200 mililitrów | |
olej | 2 łyżki | |
woda | 200 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w piórka. Kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm. |
Krok 2 |
Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę. |
Krok 3 |
Wlej wino i poczekaj chwilę, aż alkohol wyparuje. |
Krok 4 |
Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. |
Krok 5 |
Dodaj marchewkę z groszkiem. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie możesz doprawić świeżo posiekaną natką pietruszki. |
Autor: Piotr Murawski |