| |||||||||
| Składniki | ||
| udka z kurczaka bez kości | 500 gramów | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| białe wino | 200 mililitrów | |
| mrożona marchewka z groszkiem | 1 szklanka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| śmietana | 200 mililitrów | |
| olej | 2 łyżki | |
| woda | 200 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę pokrój w piórka. Kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm. |
| Krok 2 |
| Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę. |
| Krok 3 |
| Wlej wino i poczekaj chwilę, aż alkohol wyparuje. |
| Krok 4 |
| Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. |
| Krok 5 |
| Dodaj marchewkę z groszkiem. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie możesz doprawić świeżo posiekaną natką pietruszki. |
| Autor: Piotr Murawski |