Gulasz z białym winem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka bez kości - 500 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • białe wino - 200 mililitrów
  • mrożona marchewka z groszkiem - 1 szklanka
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana - 200 mililitrów
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w piórka. Kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.
  2. Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.
  3. Wlej wino i poczekaj chwilę, aż alkohol wyparuje.
  4. Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.
  5. Dodaj marchewkę z groszkiem. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie możesz doprawić świeżo posiekaną natką pietruszki.