Gulasz z białym winem

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka bez kości500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
białe wino200 mililitrów
mrożona marchewka z groszkiem 1 szklanka
cebula1 sztuka
śmietana200 mililitrów
olej2 łyżki
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka. Kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.
Krok 2
Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.
Krok 3
Wlej wino i poczekaj chwilę, aż alkohol wyparuje.
Krok 4
Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.
Krok 5
Dodaj marchewkę z groszkiem. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie możesz doprawić świeżo posiekaną natką pietruszki.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl