Gulasz z cielęciny
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cielęcina na gulasz - 50 dekagramów
  • Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr - 1 opakowanie
  • suszone grzyby - 4 dekagramy
  • posiekana natka pietruszki
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.
  2. Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.
  3. Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
  4. Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj całość około 10 minut.