Gulasz z cielęciny

18


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cielęcina na gulasz50 dekagramów
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr1 opakowanie
suszone grzyby4 dekagramy
posiekana natka pietruszki
woda1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.
Krok 3
Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj całość około 10 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl