|
Składniki | ||
cielęcina na gulasz | 50 dekagramów | |
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr | 1 opakowanie | |
suszone grzyby | 4 dekagramy | |
posiekana natka pietruszki | ||
woda | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut. |
Krok 3 |
Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. |
Krok 4 |
Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj gulasz z cielęciny około 10 minut. |
Autor: przepisy.pl |