| |||||||||
| Składniki | ||
| cielęcina na gulasz | 50 dekagramów | |
| Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr | 1 opakowanie | |
| suszone grzyby | 4 dekagramy | |
| posiekana natka pietruszki | ||
| woda | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut. |
| Krok 3 |
| Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. |
| Krok 4 |
| Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj gulasz z cielęciny około 10 minut. |
| Autor: przepisy.pl |