| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania. | 
| Krok 2 | 
| Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso. | 
| Krok 3 | 
| Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę. | 
| Krok 4 | 
| Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.  | 
| Krok 5 | 
| Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr. | 
| Krok 6 | 
| Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i
pozostałe składniki będą miękkie. |