Gulasz z czerwonym winem

6


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina udziec400 gramów
boczek150 gramów
fasola biała Jaś200 gramów
Bulionetka wołowa Knorr1 sztuka
cebula szalotka5 sztuk
ząbki czosku4 sztuki
butelka czerwonego wina1 opakowanie
woda350 mililitrów
Rozmaryn z Maroko Knorr1 szczypta
marchewka baby120 gramów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.
Krok 3
Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.
Krok 4
Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.
Krok 5
Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 6
Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl