Gulasz z czerwonym winem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina udziec - 400 gramów
  • boczek - 150 gramów
  • fasola biała Jaś - 200 gramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • cebula szalotka - 5 sztuk
  • ząbki czosku - 4 sztuki
  • butelka czerwonego wina - 1 opakowanie
  • woda - 350 mililitrów
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 szczypta
  • marchewka baby - 120 gramów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.
  3. Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.
  4. Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.
  5. Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr.
  6. Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.