Gulasz z czerwonym winem

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina udziec400 gramów
boczek150 gramów
fasola biała Jaś200 gramów
Bulionetka wołowa Knorr1 sztuka
cebula szalotka5 sztuk
ząbki czosku4 sztuki
butelka czerwonego wina1 opakowanie
woda350 mililitrów
suszony rozmaryn1 szczypta
marchewka baby120 gramów
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę pokrój w dużą kostkę o boku 2 cm. Boczek pokrój na mniejszą kostkę. W międzyczasie wstaw wcześniej namoczoną fasolę do gotowania.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć mięso.
Krok 3
Gdy zrobi się rumiane, dodaj cebulę, czosnek i marchewkę.
Krok 4
Całość smaż jeszcze przez kilka minut i następnie wlej wino. Gotuj, aż wino w połowie odparuje.
Krok 5
Gdy wino odparuje, wlej wodę i dodaj Bulionetkę wołową Knorr.
Krok 6
Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną fasolę. Gulasz duś powoli, aż mięso i pozostałe składniki będą miękkie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl