Gulasz z domową kiszoną kapustą
  • 90 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łopatka bez kości - 500 gramów
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • papryka chili - 1 sztuka
  • kapusta kiszona domowa - 300 gramów
  • pieprz do smaku - 1 sztuka
  • węgierska pasta paprykowa ostra - 1 łyżka
  • kwaśna śmietana 18% - 1 łyżka
  • podgardle - 100 gramów
  • Kostka do mięs pieczeniowa Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Cebule, chilli i czosnek drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso je, następnie dodać cebule, chilli i czosnek, zeszklić. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, paprykę w proszku, do smaku pieprz,d przyprawę delikat knorr, poddusić chwile razem.
  2. Kostkę pieczeniowa zalać 400 ml gorącej wody, wymieszać. Wlać do garnka z mięsem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok 40 min.
  3. w miedzy czasie podgardle pokroić w kostkę i wytopić na skwarki.
  4. Szybkowar wyłączyć , gdy odpuści otworzyć. Do garnka dodać kapustę kiszoną, skwarki z podgarla, uzupełnić wodą jeśli sosu jest mało, przykryć i dusić razem jakieś 20 minut.
  5. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. podawać z chlebem.