Gulasz z dyni
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mała dynia - 1 sztuka
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • kwaśna śmietana 18% lub gęsty jogurt typu greckiego - 100 mililitrów
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Obierz dynię ze skóry. Usuń pestki I pokrój miąższ dyni w kostkę, ok. 2 cm. Drobno pokrój cebulę. Przesmaż cebulę na oliwie do momentu gdy będzie zmieniać kolor.
  2. Dodaj dynię i smaż dalej, mieszając przez 5 minut. Dodaj 400 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj gulasz przez 10-15 minut do momentu gdy dynia będzie miękka.
  3. Podawaj gulasz dyniowy ze śmietaną i posiekaną świeżą pietruszką.