Gulasz z dziczyzny
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dziczyzna np. sarnina - 1 kilogram
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • mąka - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży rozmaryn - 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w kostkę i oprósz dokładnie mąką. Drobno posiekaj cebulę i rozmaryn. Przesmaż cebulę na oliwie do momentu gdy zacznie nabierać koloru. Dodaj mięso i smaż dalej aż będzie rumiane ze wszystkich stron.
  2. Dodaj zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne, 750 ml wody, koncentrat pomidorowy i rozmaryn.
  3. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na małych ogniu przez ok. 2 godzin lub do momentu gdy mięso będzie miękkie. Podawaj z knedlami ziemniaczanymi lub puree z ziemniaków.