| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso umyj i pokrój w grubą kostkę (3x3 centymetry). Przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z przyprawą Knorr i łyżką oliwy. Jajka ugotuj na twardo, obierz. |
| Krok 2 |
| Suszone grzyby namocz w szklance gorącej wody. Następnie pokrój w cienkie paski – wodę z moczenia pozostaw. Cebule pokrój w grubą kostkę, marchew w półplastry. |
| Krok 3 |
| W dużym garnku rozgrzej oliwę, obsmaż mięso, cebulę oraz marchew wraz z koncentratem pomidorowym. Dodaj liść i ziele. Następnie oprósz mąką, wymieszaj i zalej winem – odparuj. |
| Krok 4 |
| Po tej czynności dolej litr wody, dodaj wywar z moczenia grzybów, grzyby i zagotuj. Następnie wkrusz kostkę Bulionu grzybowego Knorr. |
| Krok 5 |
| Dodaj pokrojoną w krążki kiełbasę, zmniejsz ogień i duś około 40-50 minut- do momentu, aż mięso będzie miękkie. |
| Krok 6 |
| Jajka pokrój w grubą kostkę i dodaj do gulaszu przed samym podaniem. Podawaj z kaszą, udekoruj rozmarynem. |