Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj i pokrój w grubą kostkę (3x3 centymetry). Przełóż do miski i wymieszaj dokładnie z przyprawą Knorr i łyżką oliwy. Jajka ugotuj na twardo, obierz. |
Krok 2 |
Suszone grzyby namocz w szklance gorącej wody. Następnie pokrój w cienkie paski – wodę z moczenia pozostaw. Cebule pokrój w grubą kostkę, marchew w półplastry. |
Krok 3 |
W dużym garnku rozgrzej oliwę, obsmaż mięso, cebulę oraz marchew wraz z koncentratem pomidorowym. Dodaj liść i ziele. Następnie oprósz mąką, wymieszaj i zalej winem – odparuj. |
Krok 4 |
Po tej czynności dolej litr wody, dodaj wywar z moczenia grzybów, grzyby i zagotuj. Następnie wkrusz kostkę Bulionu grzybowego Knorr. |
Krok 5 |
Dodaj pokrojoną w krążki kiełbasę, zmniejsz ogień i duś około 40-50 minut- do momentu, aż mięso będzie miękkie. |
Krok 6 |
Jajka pokrój w grubą kostkę i dodaj do gulaszu przed samym podaniem. Podawaj z kaszą, udekoruj rozmarynem. |