Gulasz z fasolką szparagową

Składniki:

  • mięso wołowe - 500 gramów
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa zielona - 500 gramów
  • pieczarki - 200 gramów
  • pomidory - 200 gramów
  • woda - 500 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon i pokrój w kostkę, przesmaż na patelni dodając posiekaną cebulę.
  2. Gdy cebula się już zeszkli zalej wszystko wodą i dodaj Knorr Fix. Gotuj 30 min.
  3. Papryki oczyść, pokrój w kostkę , ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Pieczarki podziel na ćwiartki, pomidory obierz ze skóry i pokrój na cząstki.
  4. Do mięsa dodaj ziemniaki, pokrojoną fasolkę, gotuj 5 min. i dodaj resztę składników, gotuj dalej do zmięknięcia mięsa.
  5. Podawaj z lampką wina.