Gulasz z indyka z papryką
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso z indyka - 1 kilogram
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • olej - 1 łyżka
  • sól do smaku - 3 szczypty
  • pieprz kolorowy - 3 szczypty
  • śmietana - 100 mililitrów
  • cebula mała - 1 sztuka
  • suszone pomidory - 2 szczypty
  • Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Na oleju podsmażamy mięso z indyka pokrojone w grubą kostkę i posiekaną cebulkę, nastepnie doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Podlewamy wrzącą wodą, dodajemy bulionetkę pieczeniową i dusimy do miękkości.
  2. W rondelku na 1/2 łyżeczce oleju lekko podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę, tak by nie straciła swojej kruchości. Nastepnie dodajemy ją do miękkiego indyka.
  3. Doprawiamy suszonymi pomidorami, wlewamy śmietanę i chwilkę dusimy na małym ogniu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.