Gulasz z jagnięciny
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łopatka jagnięca - 500 gramów
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • boczek - 200 gramów
  • woda - 400 mililitrów
  • fasolka z pomidorami z puszki - 1 opakowanie
  • sherry - 30 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Mięso i boczek pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie cebulę.
  2. W szerokim rondlu rozgrzej mocno olej i podsmaż mięso, następnie dodaj boczek i cebulę.
  3. Gdy składniki będą rumiane, wlej wodę i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr. Często mieszając, duś mięso przez 60 minut.
  4. Pod koniec, gdy mięso będzie miękkie, dodaj fasolkę i wszystko ponownie zagotuj. Gulasz dopraw odrobiną sherry i podawaj.