Gulasz z kabaczków
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kabaczki - 800 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 35 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • musztarda - 1.5 łyżek
  • pieczywo chrupkie, kromki - 8 sztuk
  • Flora ProActiv o smaku masła - 8 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Kabaczki umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łuski, umyj, pokrój w kostkę i wrzuć razem z pokrojonymi kabaczkami do garnka z wrzącą wodą.
  2. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z musztardą i dodaj do gotujących się warzyw w garnku, całość dopraw do smaku.
  3. Po odstawieniu naczynia z ognia dodaj margarynę Flora pro.activ o smaku masła i ponownie wymieszaj. Potrawę podawaj na ciepło z pieczywem chrupkim.