| |||||||||
| Składniki | ||
| kabaczki | 800 gramów | |
| koncentrat pomidorowy | 35 gramów | |
| cebula | 2 sztuki | |
| musztarda | 1.5 łyżek | |
| pieczywo chrupkie, kromki | 8 sztuk | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 8 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kabaczki umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łuski, umyj, pokrój w kostkę i wrzuć razem z pokrojonymi kabaczkami do garnka z wrzącą wodą. |
| Krok 2 |
| Koncentrat pomidorowy wymieszaj z musztardą i dodaj do gotujących się warzyw w garnku, całość dopraw do smaku. |
| Krok 3 |
| Po odstawieniu naczynia z ognia dodaj margarynę Flora pro.activ o smaku masła i ponownie wymieszaj. Potrawę podawaj na ciepło z pieczywem chrupkim. |
| Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka |