Gulasz z kabaczków

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kabaczki800 gramów
koncentrat pomidorowy35 gramów
cebula2 sztuki
musztarda1.5 łyżek
pieczywo chrupkie, kromki8 sztuk
Flora ProActiv o smaku masła8 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Kabaczki umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łuski, umyj, pokrój w kostkę i wrzuć razem z pokrojonymi kabaczkami do garnka z wrzącą wodą.
Krok 2
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z musztardą i dodaj do gotujących się warzyw w garnku, całość dopraw do smaku.
Krok 3
Po odstawieniu naczynia z ognia dodaj margarynę Flora pro.activ o smaku masła i ponownie wymieszaj. Potrawę podawaj na ciepło z pieczywem chrupkim.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl