|
Składniki | ||
kabaczki | 800 gramów | |
koncentrat pomidorowy | 35 gramów | |
cebula | 2 sztuki | |
musztarda | 1.5 łyżek | |
pieczywo chrupkie, kromki | 8 sztuk | |
Flora ProActiv o smaku masła | 8 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kabaczki umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łuski, umyj, pokrój w kostkę i wrzuć razem z pokrojonymi kabaczkami do garnka z wrzącą wodą. |
Krok 2 |
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z musztardą i dodaj do gotujących się warzyw w garnku, całość dopraw do smaku. |
Krok 3 |
Po odstawieniu naczynia z ognia dodaj margarynę Flora pro.activ o smaku masła i ponownie wymieszaj. Potrawę podawaj na ciepło z pieczywem chrupkim. |
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka |