Gulasz z karkówki z suszoną morelą

4


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka500 gramów
cebula2 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr2 ziarna
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr2 opakowania
suszone morele80 gramów
natka pietruszki0.5 pęczków
białe wino50 mililitrów
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Zamarynuj w oleju i przyprawach. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Karkówkę smaż na dobrze rozgrzanej patelni lub w rondlu.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4
Gdy składniki będą rumiane wlej na patelnię białe wino. Poczekaj aż odparuje.
Krok 5
Wymieszaj sos Knorr z 300 ml wody.
Krok 6
Na patelnię wlej 700 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone morele. Dodaj także sos Knorr i całość duś około 20 minut. Gulasz podawaj z posiekaną natką pietruszki i np.: kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl