Gulasz z kiełbasek
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cienkie kiełbaski - 8 sztuk
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 500 mililitrów
  • boczek wędzony - 8 plastrów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie
  • fasola biała konserwowa - 1 opakowanie
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Całość usmaż na dużej patelni bez dodatku tłuszczu.
  2. Całą włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.
  3. Dodaj wszystkie warzywa do kiełbasy i boczku. Całość smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  4. Zalej gulasz 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz odcedzoną fasolkę. Duś jeszcze około 15 minut. Udekoruj natką pietruszki. Taki gulasz podawaj z kromką chleba lub bułką.