Gulasz z kiełbasek

83


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
cienkie kiełbaski8 sztuk
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
woda500 mililitrów
boczek wędzony8 plastrów
włoszczyzna1 pęczek
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
koncentrat pomidorowy1 opakowanie
fasola biała konserwowa1 opakowanie
natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Całość usmaż na dużej patelni bez dodatku tłuszczu.
Krok 2
Całą włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
Dodaj wszystkie warzywa do kiełbasy i boczku. Całość smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Zalej gulasz 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz odcedzoną fasolkę. Duś jeszcze około 15 minut. Udekoruj natką pietruszki. Taki gulasz podawaj z kromką chleba lub bułką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl