Gulasz z kurczaka z papryką
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 300 gramów
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana - 2 łyżki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 3 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oraz warzywa pokrój w cienkie paseczki.
  2. Na rozgrzanej patelni podsmaż najpierw kurczaka, potem kolejno cebulę i paprykę.
  3. Fix wymieszaj z 300 ml wody i śmietaną. Dodaj do potrawy. Całość gotuj jeszcze przez ok. 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Gotową potrawę możesz wzbogacić, kładąc na wierzch pokrojony w paski ogórek kiszony.