Gulasz z kurczakiem i kapustą

18


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
kapusta0.25 sztuk
cebula1 sztuka
koperek1 pęczek
olej2 łyżki
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso.
Krok 2
Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni.
Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.
Krok 4
Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl