| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 500 gramów | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| kapusta | 0.25 sztuk | |
| cebula | 1 sztuka | |
| koperek | 1 pęczek | |
| olej | 2 łyżki | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso. |
| Krok 2 |
| Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni. |
| Krok 3 |
| Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami. |
| Autor: Piotr Murawski |