Gulasz z kurczakiem i kapustą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 500 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • kapusta - 0.25 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • koperek - 1 pęczek
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso.
  2. Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni.
  3. Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.
  4. Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.