|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 500 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
kapusta | 0.25 sztuk | |
cebula | 1 sztuka | |
koperek | 1 pęczek | |
olej | 2 łyżki | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę drobno posiekaj, kapustę pokrój w kostkę o boku 1 cm. Podobnie pokrój mięso. |
Krok 2 |
Smaż kurczaka z cebulą, aż wszystko się zarumieni. |
Krok 3 |
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. |
Krok 4 |
Dodaj kapustę i duś wszystko około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Na końcu dodaj posiekany koperek. Podawaj np. z gotowanymi ziemniakami. |
Autor: Piotr Murawski |