| |||||||||
| Składniki | ||
| udka z kurczaka bez kości | 500 gramów | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| ziemniaki | 3 sztuki | |
| ogórek kwaszony | 2 sztuki | |
| olej | 2 łyżki | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso oraz ziemniaki. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie aż będą pół miękkie. |
| Krok 3 |
| Na rozgrzanej patelni usmaż kurczaka, jak będzie rumiany dodaj papryki i cebulę. |
| Krok 4 |
| Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Dodaj ziemniaki i duś ok. 15 minut aż ziemniaki i mięso będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojonego w kostkę ogórka. |
| Autor: przepisy.pl |