|
Składniki | ||
udka z kurczaka bez kości | 500 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
ziemniaki | 3 sztuki | |
ogórek kwaszony | 2 sztuki | |
olej | 2 łyżki | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i papryki pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Tak samo pokrój mięso oraz ziemniaki. |
Krok 2 |
Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie aż będą pół miękkie. |
Krok 3 |
Na rozgrzanej patelni usmaż kurczaka, jak będzie rumiany dodaj papryki i cebulę. |
Krok 4 |
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. |
Krok 5 |
Dodaj ziemniaki i duś ok. 15 minut aż ziemniaki i mięso będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojonego w kostkę ogórka. |
Autor: przepisy.pl |